Browseren din er utdatert

Vi har lagt merke til at du for øyeblikket bruker en gammel versjon av IE.
Vi anbefaler virkelig at du oppdaterer nettleseren din.

VIA Vika

Et varmt byrom med norsk naturstein.

BEER & LUNDHS Landskapstein

VIA Vika er et byrom i kjernen av Oslo sentrum med næringslokaler, handel og mat i innbydende og gode omgivelser. Tanken bak prosjektet var å skape en helhet med Vika Terrasse. Steinvalg stod derfor sentralt i utviklingen, for å skape synergi mellom de to områdene. Selve kjernen i prosjektet VIA Vika er gårdsrommet, som har fått en varm og god atmosfære hvor steintypen fra BEER & LUNDHS Landskapstein står godt mot de bronsefargede byggene.

Natursteinstypen BEER & LUNDHS Earth™ er produsert av overskuddsmasser fra Lundhs sine steinbrudd i Larvik, og i samarbeid med Beer Sten jobber Lundhs med å utnytte overskuddsmaterialene til produksjon av landskapsprodukter i flott, norsk naturstein.

Prosjektdetaljer

Materialer: 

  • BEER & LUNDHS Earth

Overflater: 

  • En miks av heller i gradhugget, flammet og sandblåst bearbeiding

Utførende: Veidekke

Landskapsarkitekt: SLA

Byggherre: Aspelin Ramm / Storebrand

No items found.

Et inviterende byrom

VIA Vika er et sentralt krysningspunkt. Det nye nasjonalmuseet ligger på nedsiden. På oversiden ligger både en skole og en av byens travle gågater; Vika Terrassen. Det har vært viktig å skape et vakkert og funksjonelt byrom for gjennomgangstrafikk, en god snarvei. Via Vika skal være et byrom som inviterer inn, fremfor å ekskludere. Arkitektene bak prosjektet har latt seg inspirere av Sør-Europa og hvordan gårdsrom og gater blir brukt der. En sirkulær benk som orienterer seg i hele gårdsrommet hindrer blant annet vanskelige krysninger.

No items found.

Se flere prosjekter

Se alle

Følg oss for å få inspirasjon

Vil du motta innholdsrike nyhetsbrev fra oss?

Tusen takk!
Oops! Noe gikk galt under innsending av skjemaet.
Vi vil aldri dele e-posten din med tredjeparter.