Historie

Fra å være storprodusent og eksportør med verden som marked, er Beer Sten AS i dag storimportør av de samme produktene – med Norge og Sverige som marked. Ringen er sluttet.  

Beer Sten AS er en ekte Fredrikstad-bedrift med lange tradisjoner i distriktet. Vi arbeidet med sten her allerede på slutten av 1800-tallet, blant annet med brudd på Torsnes, Hvalerøyene, Greåker og Borge. To århundrer senere er vi like levende opptatt av sten. Vi er stolt av å ha et godt rykte som en av svært få spesialister og rådgivere som leverer granittprodukter av høy kvalitet. 

Firmaet ble stiftet av Nicolai Sivert Beer i Christiania i 1879. Steindriften ble etablert i Torsnes ved Fredrikstad samme år. Eksport av granittprodukter var formålet. 1910-1914 var toppårene for produksjonen og eksporten. I toppåret 1913 var to tusen mann ansatt i N.S Beer&Co i Norge og Sverige. Firmaet skipet dette året totalt 127.000 tonn sten ut i verden. I gamlebyen i Havana på Cuba går man på stein vi har levert. Det samme gjør du i Paris, London, Alexandria, Buenos Aires og en rekke andre byer verden over. Firmaet har til tider vært verdens største eksportør av gate- og kantsten. 2. generasjon, ingeniør Anders Beer var leder fra ca 1902 og frem til sin død i 1957.

I 1989 ble det personlig ansvarlige selskapet, N. S. Beer & Co til Beer Sten AS. Samtidig overdro tredje generasjon i selskapet, Gerhard Beer, samtlige aksjer i selskapet til sin sønn i fjerde generasjon Anders Beer. Fra 2011 styres firmaet av femte generasjon, Monica Sander, tippoldebarn av firmaets grunnlegger.