Browseren din er utdatert

Vi har lagt merke til at du for øyeblikket bruker en gammel versjon av IE.
Vi anbefaler virkelig at du oppdaterer nettleseren din.

Hva er naturstein?

Lang levetid

Naturstein er ulike bergarter som finnes i naturen. Dette er forskjellige steintyper som er ferdig laget fra naturens side. De kan enkelt omformes til ulike produkt for bruk i uterom og landskapsprosjekt.

Naturstein beholder, i motsetning til de fleste andre materialer, all sin styrke og blir attpåtil enda vakrere med årene. Naturstein dannes naturlig i mange ulike farger og preg. Kjente bergarter i Norge er for eksempel: 

  • Granitt
  • Gabbro
  • Diabas
  • Gneis
  • Larvikitt

Dette er sterke material med stort gjenbrukspotensial. Dersom naturstein monteres forskriftmessig, og i henhold til tiltenkt bruk, er levetiden nærmest uendelig.

Ulike natursteinsprodukt

Naturstein brukt i private uterom eller offentlige byrom, er i hovedsak massive bergarter tatt ut av fjellet i store blokker, eller skifer spaltet til plater.

De blir saget, hugget eller splittet til mindre emner og formet til ulike produkt i naturstein. For eksempel, heller, kantstein, murblokker, brostein og trappetrinn.

Se våre ulike produkt

LUNDHS Uteanlegg med BEER & LUNDHS Landskapstein
LUNDHS Uteanlegg med BEER & LUNDHS Landskapstein
LUNDHS Uteanlegg med BEER & LUNDHS Landskapstein
No items found.

Spør en geolog

Fra geologien får vi kunnskap om fordeling av mineraler og ulike bergarters egenskaper. Geologi er satt sammen av geo, som betyr jord og logi, som betyr lære.

Norges geologiske undersøkelse (NGU) er et statlig forvaltningsorgan som kartlegger Norges geologi og sprer kunnskap om den. Dersom du har spørsmål om geologi kan du benytte deres gratis-tjeneste:

Spør en geolog: https://www.ngu.no/side/spor-en-geolog.

Larvikitt

Det tas også ut store mengder naturstein i Norge som eksporteres til hele verden. Dette er i hovedsak larvikitt, marmor, kleberstein og skifer.

Lundhs i Larvik tar ut ca 120.000 tonn råblokker med larvikitt hvert år. Overskuddsblokker fra denne produksjonen danner grunnlaget for samarbeidet BEER & LUNDHS Landskapstein.

Lundhs får en bedre materialutnyttelse, samtidig som vakker norsk naturstein blir tilgjengelig for landskapsprosjekt. Steinen kan bestilles hos Beer Sten i alle typer produkt og dimensjoner.

Les mer om BEER & LUNDHS Landskapstein her

Relevante steintyper

Relevante produkter

Fortsett å lese

Følg oss for å få inspirasjon

Vil du motta innholdsrike nyhetsbrev fra oss?

Tusen takk!
Oops! Noe gikk galt under innsending av skjemaet.
Vi vil aldri dele e-posten din med tredjeparter.
Text Link
Text Link